Torsdag 08:27

En krönika jag lämnde in i svenska för ett jag sedan. Känner att ja verkligen fick sagt de jag ville.

Fenomenet Busspar

Det är morgon på 50-bussen till stan .Där sitter jag i lugn och harmoni som så många andra på väg till skolan och jobbet. Jag tänker på och undrar över vem geniet var som bestämde att man ska behöva gå upp mitt i natten för att skynda iväg till skolan. Det är djupt insjunken i dessa disiga , slumrande morgontankar som jag får syn på dem, paret på sätet framför mitt. Det är ett sådant par som får mig att ångra att jag åt frukost och undra varför jag inte skyndat på lite mer med övningskörningen. Ett kyssande, kramande, slafsande, tafsande, gullande , sötsliskigt busspar. Och vips ! Så var min 23 minuters, i vanliga fall meditativa bussresa totaltförstörd.

Detta par är , i alla fall inte om ni frågar mig , ”one of a kind ” om ni förstår vad jag menar. I själva verket verkar de som varenda buss eller spårvagn blivit utrustad med ett alldeles eget exemplar av puttinuttpar.

Det finns egentligen två typer av dessa såkallade busspar. Likt koncentrations läger och arbetsläger, Stalin och Lenin, pest och kolera finns alltså två olika nivåer på äckelskalan, två olika graderingar av irritation. Typ ett är den yngre åldersgruppen. De som är just fyllda 15 eller yngre. Hon är en taning liten tös med aningen för mycket smink och han en spinkig moppepojke. De sitter där på bussen och hånglar nervöst, sannolikt för första eller andra gången i sina små liv. Typ ett får mig att känna mig irriterad och jag vet inte riktigt åt vilket håll jag borde vända blicken. Men låt oss ändå ha överseende med denna åldersgrupp. De vet helt enkelt inte bättre.

Värre är de med typ två, de i 17-18 årsåldern och uppåt som helt enkelt inte kan överleva rent fysiskt om de inte får kyssa varandra framför ögonen på mig var femte sekund. Tänk på er omgivning för guds skull. De finns en anledning till att man har satt upp ett förbud mot att ha sex på allmänna platser och den är i alla fall inte att ni ska sitta och äta upp varandra framför skärrade pensionärer och oskyldiga små barn istället!

Nu tycker du säkert att jag är en cynisk, bitter jävel som aldrig haft någon att dela sitt hjärta med. Men då ska jag berätta för dig att jag är ingen gammal sur tant utan en tjej som tycker att kärlek är viktigt, vackert och underbart.

Men min vädjan till er blir : Snälla håll de fina stunderna för er själva och ifrån min kära buss!


Kommentarer
Postat av: Pernilla

hahahaha, så jävla sant! fast ännu värre är ju när de är ännu äldre! när jag flög hem från prag för en vecka sen så var det ett sånt par med på planet, och de var äldre än mig och min pojkvän så de kanske var i 30-årsåldern. och de klängde på varandra hela tiden och killen höll på att viska saker till henne och jag bara kände att... fy fan, om min pojkvän skulle börja viska och klänga på mig på offentliga platser så skulle jag nog slå ner honom. är det så himla romantiskt att sitta på ett skumpigt, sunkigt jävla miniplan?

2011-04-03 @ 22:58:34
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0